Svibanj u znaku Marinka Koščeca

31 svibnja 2015

Marinko Koščec

Mogli biste već i pomisliti da se izdavač KLIN uspavao, prestao poslovati, odustao od dobrih namjera, povukao iz gužve, da je u penziji i tome slično. Činjenica je međutim da radimo po običaju.
Evo kratkog pregleda najvažnijih djelatnosti u zadnjih nekoliko mjeseci:
Obnovljene su nizozemske web-stranice (pogledajte www.kl-in.eu), otvoren je web-dućan (posjetite http://kl-in.eu/Online/boekwinkel/)
Pustili smo u prodaju e-knjige od postojećih nizozemskih izdanja Centimetra od sreće i Kafkinog prijatelja, a odlomci iz antologije se kao e-izdanja mogu nabaviti zasebno u seriji De smaakmakers koja je postupno u izradi.

KLIN6Kafka's vriend eboek KLIN omslagHet redden van de beer eboek KLIN omslagIA omslag de smaakmakers

 

 

 

Svibanj je u Amsterdamu prošao u znaku Marinka Koščeca.
Na samom početku mjeseca je KLIN pustio u prodaju već spomenutu e-knjigu Centimetar od sreće.
Desetak dana kasnije je u književnom časopisu Das Magazin objavljen Koščecov tekst kojim se predstavio široj publici. Popularni Das Mag izlazi u nakladi od 4500 primjeraka četiri puta godišnje, a Koščecov prilog je objavljen u rubrici Književne vijesti iz svijeta.

Das-mag-14-3DIMG_0987IMG_0986

Tokom Amsterdamske književne noći, održane 29. svibnja, a ove godine na temu Pobuna, u knjižari Pegasus u samom centru Amsterdama sam održala kraće predavanje o ovom hrvatskom književniku. Za kratko vrijeme, koliko je slava trajala, smo sa čak dvije KLINove knjige bili u izlogu!

U lipnju nam se pridružuje dvoje novih suradnika u Amsterdamu, zaklada KLIN kreće s aktivnostima, a izrada novog prijevoda, romana Poraz osvetnika književnika Anđelka Vuletića je u završnoj fazi. I naravno da u mjesecu napete knjige nastavljamo s promidžbom Tribusonovog inspektora Banića. Za prijevode koji su u pripremi pogledajte ovdje.

Leave a comment