Suradnja

Redoviti suradnici izdavačke kuće KLIN danas su urednici-lektori Hedda Maria Post, Enrico Versteegh i Alexander Ziegler, a Folkert Boersma je siva eminencija svakog novog izdanja. Promocije novih knjiga se održavaju u poznatijim knjižarama u Amsterdamu, kao na primjer Pegasus koji je specijaliziran u prodaji prijevoda slavenskih književnika i popularna moderna De Nieuwe Boekhandel. Važna je i suradnja sa dvoje predstavnika hrvatskog jezika i književnosti, Nadom Pinterić, osnivateljicom zaklade De eerste steen i Radovanom Lučićem, autorom izvrsnog novog Hrvatsko-nizozemskog rječnika.

Iza svega toga stoje i dalje glavni investitori, Dr. Sanja Kregar i suprug, Prof. Dr. Wim Boonstra. 2015. godine osnovali su zakladu KLIN, u svrhu daljnje izgradnje kulturnih veza između Hrvatske i Nizozemske.

U Hrvatskoj je ostvarena suradnja sa svim spomenutim autorima ili njihovim predstavnicima, sa Hrvatskom Autorskom Agencijom, Društvom Hrvatskih Književnika, Hrvatskim društvom pisaca i nizom osoba koje su tokom vremena pomagale savjetima.

Posebno se naglašava Ministarstvo za kulturu Republike Hrvatske, koje je subsidijom potpomoglo sva dosadašnja KLINova izdanja. KLIN također uživa potporu Hrvatskog veleposlanstva u Nizozemskoj i Hrvatske turističke zajednice u Nizozemskoj a u promidžbi novih knjiga pomaže i Croatia Airlines u čijem Putnom časopisu je u proljeće 2013. izšao članak o biblioteci KLIN i književnicima čija su djela prevedena na nizozemski.

Nadamo se nastavku i proširenju suradnje s pojedincima i organizacijama, kako u Hrvatskoj tako i u Nizozemskoj!

3 thoughts on “Suradnja

  1. Pingback: Naslovnica | Biblioteka KLIN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s