Proslava izlaska antologije i u Amsterdamu i u Zagrebu

22. travnja 2013.

omslag_veo

Pripreme za promociju antologije hrvatske proze Voetbal, engelen, oorlog (Nogomet, anđeli, rat) u Nizozemskoj u punom su jeku.

Svečanosti u Amsterdamu, koja će se održati 28. svibnja popodne u prostorijama Hrvatske turističke zajednice, će između ostalih prisustvovati gosti iz izdavačkih i akademskih krugova, društvenih i klasičnih medija, ličnosti iz javnog života, kao i predstavnik Hrvatskog veleposlanstva u Nizozemskoj. Posebni gost je nizozemska spisateljica Manon Uphoff, poznata i u hrvatskim književnim krugovima s lanjskog gostovanja na Festivalu Europske Kratke Priče (FEKP) kao književnica koju su nizozemski kritičari svrstali među najboljih pet pisaca kasnih 90-ih(izvor: t-portal.hr). Više o Manon Uphoff naći ćete na stranicama Modernih vremena.

Manon je dobila više nagrada za svoju prozu, a prekjučer je obznanjeno da je njezin najnoviji roman De ochtend valt (Palo je jutro) jednoglasno izabran za pobjednika književnog natječaja kojeg časopis Opzij dodjeljuje svake dvije godine.

Manon Uphoff

Manon Uphoff će na promociji čitati iz antologije Nogomet, anđeli, rat i uručiti prvi primjerak hrvatskom vice-ambasadoru u Nizozemskoj, gosp. Luki Aleriću.

Izlazak antologije će se obilježiti i u Zagrebu. U četvrtak 13. lipnja u podne će se u okviru književnog druženja u Booksi uručiti knjige piscima uvrštenih djela, te gđi. Dubravki Đurić-Nemec, načelnici Sektora za književno-nakladničku djelatnost Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Iako se program može naslutiti, je možda u pripremi i pokoje iznenađenje…

Pridružite nam se 28. svibnja u Amsterdamu i 13. lipnja u Zagrebu!

Leave a comment