Roby, Cimbo i ostali Tribusonovi likovi sada i na nizozemskom jeziku

Prošlog petka imali smo priliku predstaviti najnovije IMG_3244.jpgizdanje u KLIN-ovoj biblioteci –
četvrtu po redu knjigu Gorana Tribusona Kuća u kojoj stanuje vrag. Kako smo već prethodno i bili najavljivali, predstavljanje knjige održalo se u popularnoj knjižari De Nieuwe Boekhandel u Amsterdamu.

veleposlanicaUz počasne goste, hrvatsku veleposlanicu u Nizozemskoj Andreu Gustović-Ercegovac i Davora Ljubanovića, savjetnika u Veleposlanstvu RH u Haagu, prezentaciji su prisustvovali nizozemski i hrvatski čitatelji i simpatizeri KLINa.

Nakon uvoda prevoditeljice Sanje Kregar, kratki ulomak iz knjige publici je pročitao Wim Boonstra, jedan od najvećih obožavatelja Tribusonovih prijevoda.

Nizozemskoj se publici ovim djelom kroz ostatke nekadašnje socijalističkevertellen-over-tribuson-768x832 povijesti ponajprije dočarava slika jedne i dalje prisutne realnosti koja se unatoč tranziciji održava u nekim zaboravljenim krajevima. No,  u ovom romanu je Tribuson otišao korak dalje od stvarnosti, među apsurdističke likove i u naoko okultne situacije i time se načas vratio fantastici svojih ranih radova.

Kako to izgleda kada autor čita vlastito djelo pogledajte ovdje.

Uz zvuke dobitnika Nobelove nagrade za književnost 2016. Boba Dylana te Nicka Cavea, autora koji su inspirirali Tribusona na pisanje ovoga djela možete pogledati i cjelokupnu galeriju slika s promocije knjige: Prezentacija knjige.

Za sve informacije i narudžbe slobodno nam se obratite. KLINova izdanja se u Hrvatskoj mogu nabaviti u Superknjižari.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s